Bedrijf verkopen, bedrijf aankopen, bedrijven fuseren.

 

Kersten Corporate Finance adviseert u tijdens het gehele overname traject vanaf de bedrijfswaardering tot en met tekenen van de contracten bij de notaris.

Kersten Corporate Finance (KCF) helpt u graag met het verkopen van uw bedrijf (“sell side”) of met het aankopen van een bedrijf (“buy side”).

 

Dit vanaf de waardebepaling tot en met de uiteindelijke overdracht bij de notaris.

 

Concreet voert KCF bedrijfswaarderingen uit en stelt zij de benodigde documentatie op waarmee een bedrijf verkocht kan worden (het zogenaamde “informatie memorandum”).

 

Daarna legt KCF contact met kandidaat-kopers in Nederland en eveneens buitenland indien relevant.

 

KCF beschikt over een groot (internationaal) netwerk van kandidaat-kopers. Dit kunnen strategische partijen zijn, evenals investeringspartijen (private equity).

 

Hierna wordt onderhandeld met kandidaat-kopers over de voorwaarden en prijs van de overname.

 

Daarna wordt de deal wordt vastgelegd in een voorlopig koop contract (“letter of intent”), en na het boekenonderzoek (due diligence) in een finaal koopcontract. Deze contracten worden opgesteld in nauwe samenwerking met juristen/ advocaten en fiscalisten.

 

KCF richt zich op de verkoop/ aankoop van middelgrote en kleine bedrijven, oftewel het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) en het grotere MKB.

 

KCF is in 2015 opgericht door Drs. Joris Kersten RAB (1980) en houdt kantoor te Uden. Joris is een ervaren senior adviseur in Fusies & Overnames.

 

Daarnaast geef hij training in bedrijfswaardering op de allergrootste zakenbanken in New York, Londen en Midden Oosten (vb. Morgan Stanley, UBS, Nomura, Barclays).

 

Eveneens is hij als gastdocent Corporate Finance & Accounting verbonden aan: Maastricht School of Management (MSM), TIAS Business School, Universiteit Nyenrode en Luxembourg School of Business. En op partner universiteiten van MSM in: Peru, Suriname, Koeweit en Mongolië.

 

Joris is afgestudeerd Bedrijfskundige van de Universiteit van Tilburg: Drs./ MSc Strategic Management en BSc Business Studies.

 

Daarnaast is hij (cum laude) afgestudeerd “Register Adviseur Bedrijfsoverdracht – Fiscaal Juridisch” (RAB). En momenteel volgt hij zelf de opleiding tot “Register Valuator” (RV) van het NIRV (Nederlands Instituut van Register Valuators) op TIAS Business School.

 

Joris is opgegroeid in een ondernemersgezin. Het familie bedrijf van zijn ouders; een productiebedrijf in glazen daken voor de auto industrie, is in de jaren ’90 verkocht aan Vermeulen Hollandia (inmiddels Webasto).

 

Hierdoor is zijn interesse voor het vak “Fusies & Overnames” gelegd, en hierdoor spreekt hij de taal van de ondernemer.

“ Joris heeft een kwalitatief hoog niveau.
Als plezierige spreker gaan kennis en kunde hand in hand! ”

– Servaas Vrijburg

VACATURE: CORPORATE FINANCE ANALYST (M&A)

Team

Maak kennis met ons team. Klik op een teamlid voor meer informatie.

Werkwijze

 

Kersten Corporate Finance (KCF) neemt het volledige management van de verkoop van uw bedrijf op zich, wat u als ondernemer veel kopzorgen scheelt. Een bedrijfsovername is economisch (waarde bedrijf), juridisch (wetgeving) en fiscaal (belasting) een specialistische aangelegenheid.

 

Joris Kersten is Bedrijfskundige en Register Adviseur Bedrijfsoverdracht (RAB). Hij legt u de aandachtspunten bij de overname op een heldere manier uit. Op deze wijze zit u zelf altijd op de drivers-seat.

 

KCF werkt nauw samen met uw eigen accountant. En waar nodig zal KCF hulp inschakelen van externe deskundigen, zoals een advocaat/ jurist en fiscalist.

Tarieven

 

Kersten Corporate Finance (KCF) werkt op basis van een uurtarief en succes fee. Daarnaast is KCF in staat om op voorhand een prijsbepaling te maken per fase (5 fasen) van het verkoopproces van uw bedrijf:

 

Fase 1: Bedrijfswaardering;

Fase 2: Opstellen informatie memorandum;

Fase 3: Zoeken en selecteren kandidaat-kopers;

Fase 4: Uitonderhandelen Letter of Intent (voorlopig koopcontract);

Fase 5: Coördineren boekenonderzoek (due diligence) en uitonderhandelen koopcontract.

 

Neem voor meer informatie over de tarieven per fase contact met ons op, waarna KCF u op verzoek een offerte uitbrengt.

JORIS KERSTEN STAAT INTERNATIONAAL BEKEND ALS EEN VAN DE MEEST KUNDIGE TRAINERS IN BEDRIJFSOVERNAMES. JORIS KERSTEN STAAT INTERNATIONAAL BEKEND ALS EEN VAN DE MEEST KUNDIGE TRAINERS IN BEDRIJFSOVERNAMES. JORIS KERSTEN STAAT INTERNATIONAAL BEKEND ALS EEN VAN DE MEEST KUNDIGE TRAINERS IN BEDRIJFSOVERNAMES. JORIS KERSTEN STAAT INTERNATIONAAL BEKEND ALS EEN VAN DE MEEST KUNDIGE TRAINERS IN BEDRIJFSOVERNAMES.

OVERWEEGT U WEL EENS OM UW BEDRIJF (OP TERMIJN) TE VERKOPEN?

OVERWEEGT U WEL EENS OM UW BEDRIJFSPARTNER UIT TE KOPEN?

OVERWEEGT U WEL EENS OM EEN GOEDE MEDEWERKER TE LATEN TOETREDEN TOT UW BEDRIJF?

OVERWEEGT U WEL EENS OM EEN PARTICIPATIEMAATSCHAPPIJ TE LATEN TOETREDEN TOT UW BEDRIJF?

OVERWEEGT U WEL EENS OM EEN ANDER BEDRIJF OVER TE NEMEN?

Doe de quickscan

Mensen die een training van Joris volgden,
werkten onder andere bij:

Joris geeft onder andere trainingen voor:

meer dan 1.000 bedrijven gingen je voor.

Contactformulier
Door op verstuur te drukken ga je akkoord onze Algemene voorwaarden en privacy policy