service post image

Bedrijf aankopen

Bent u ondernemer, een strategische partij, of investeerder (private equity partij), en wilt u een bedrijf aankopen?

 

Kersten Corporate Finance (KCF) helpt u graag met deze aankoop, want naast “sell side” advies verzorgt KCF ook “buy side” advies in Fusies & Overnames.

 

Het traject start met beoordelen van de aanwezige informatie over de overname-target, bijvoorbeeld een informatie memorandum (IM).

 

Middels deze voorhanden informatie maakt KCF een bedrijfswaardering.

 

Deze bedrijfswaardering start met zogenaamde “discounted cash flow valuation” en met het bekijken van zogenaamde “multiples” van vergelijkbare bedrijven en soortelijke transacties.

 

Daarna berekent KCF voor u als ondernemer of investeerder de “internal rate of return” (IRR) van de beoogde deal middels een zogenaamde “Leveraged Buyout Analyse”.

 

En indien u een strategische partij bent dan berekent KCF indien gewenst de “aanwas/ verwatering” (accretion/ dilution) in winst per aandeel na de overname transactie.

 

Na het waarderingsgedeelte helpt KCF u met het doen van een indicatieve bieding, en daarna met het uitonderhandelen van de “letter of intent”, coördineren boekenonderzoek (due diligence) en uitonderhandelen van de koopovereenkomst.

 

De overname overeenkomsten worden opgesteld door een jurist/ advocaat en fiscalist.

 

Hierbij coördineert KCF het gehele proces en levert de “corporate finance input” in de overeenkomsten.

Contactformulier
Door op verstuur te drukken ga je akkoord onze Algemene voorwaarden en privacy policy