team post image

Joris Kersten

Drs. J.J.P. (Joris) Kersten RAB (1980) is eigenaar van “Kersten Corporate Finance”, waaronder hij werkzaam is als adviseur op het gebied van bedrijfsoverdrachten van middelgrote en kleine ondernemingen, oftewel het MKB en het grotere MKB.

 

Joris maakt de bedrijfswaarderingen, zoekt en selecteert kandidaat-kopers, organiseert de overname financiering en onderhandelt de deal uit in een “letter of intent” (LOI) en uiteindelijk de koopovereenkomst (in samenwerking met een jurist).

 

Voordat Joris voor zichzelf begon heeft hij bij de internationale uitgever McGraw-Hill in Londen gewerkt. En daarna nog enkele jaren bij een adviesbureau in Fusies & Overnames waar hij het vak van overname adviseur heeft geleerd.

 

Naast zijn advieswerkzaamheden verzorgt Joris trainingen op het gebied van Corporate Finance en Bedrijfswaardering voor: Bankiers, accountants, juristen, ondernemers en managers/ bestuurders.

 

Daarnaast is hij als gastdocent Corporate Finance verbonden aan de Nyenrode Business Universiteit te Breukelen, de Universiteit van Maastricht, Maastricht School of Management (MSM) (en haar partneruniversiteiten in Suriname, Koeweit, Peru en Mongolië), TIAS Business School en de Luxembourg School of Business.

 

Eveneens verzorgt hij voor “AMT Training London”, met kantoren in New York, Hong Kong en London, trainingen in “business valuation” op internationale en grote investeringsbanken. Zo verzorgt hij trainingen op oa. de investeringsbanken: Morgan Stanley London, Morgan Stanley New York, Nomura London, UBS London en Barclays London.

 

En voor “Leoron Institute Dubai” verzorgt hij trainingen in business valuation in het Midden Oosten.

 

Joris is zelf afgestudeerd in Drs./ MSc Strategic Management en BSc Business Studies, beide aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast is hij (cum laude) afgestudeerd “Register Adviseur Bedrijfsoverdracht”, een 1-jarige studie in de fiscale en juridische aspecten die spelen bij bedrijfsoverdrachten. En Joris heeft een didactische graad (Basis Kwalificatie Onderwijs) om les te mogen geven op Universiteiten.

 

Momenteel volgt hij zelf een opleiding aan TIAS Business School om zijn titel “Register Valuator” (RV) aan het “Nederlands Instituut voor Register Valuators” (NIRV) te behalen. Dit stelt hem in staat om ook bedrijfswaarderingen te maken bij bijvoorbeeld rechtzaken.

 

Tot slot, Joris is opgegroeid in een ondernemersfamilie, waarbij het familiebedrijf (een productiebedrijf van daken voor de auto-industrie) succesvol is verkocht in de jaren ’90. Zijn passie voor Fusies & Overnames en finance is hier ontstaan.

Contactformulier
Door op verstuur te drukken ga je akkoord onze Algemene voorwaarden en privacy policy